Verzorgingstips

De hortensia’s uit de Music Collection zijn door de drie gebroeders De Jong met de grootste zorg gekweekt. Zij hopen dat u geniet van deze mooie Hydrangea’s en dat u ze met liefde zult verzorgen. Deze hortensia’s groeien makkelijk, zijn winterhard en zijn resistent voor zeel veel ziekten. En dat maakt het voor u nog makkelijker. Door ze de juiste zorg te geven zult u maanden lang genieten van de mooie bloemenpracht. We hebben nog een aantal tips op een rijtje gezet:

Het planten van de hortensia

De Music Collection hortensia kunt u aanplanten in de zon of in de halfschaduw. Houdt u er echter rekening mee, dat deze hortensia’s niet houden van extreem warme omstandigheden. Dus probeer een plekje te vinden waar de hortensia middags kan genieten van de schaduw. Hoewel de hortensia goed groeit in een breed scala aan bodemtypes geeft zij meestal de voorkeur aan een rijke, vochtige grond die gemakkelijk haar overtollige vocht kan afvoeren. Het aanbrengen van compost voor het planten is nuttig. De poten van de Hydrangea moet worden uitgevoerd in het voorjaar – als de dreiging van vorst voorbij is – of in de zomer. Geef voldoende water na het planten. U kunt ook een laag organisch materiaal (mulch) aanbrengen rondom de hortensia.

Overplanten

Hortensia’s kunnen ook gemakkelijk worden overgeplant, maar dit mag alleen worden gedaan tijdens de rustperiode in de herfst of winter. Zorg ervoor dat u de gehele kluit uitgraaft en de Hortensia direct herplant.

Bemesten en water geven

Water is een belangrijke factor. De Music Collection hortensia geniet van een grote waterbeurt minstens een keer per week, vooral bij droog weer. Ze hebben ook af en toe een boost van kunstmest nodig. Een of twee keer per jaar. Het liefst twee keer per jaar in het voorjaar en in de zomer. Hierdoor zal de hortensia uitgroeien tot een gezonde, gelijkmatig groeiende plant met veel bloemen.

Bloei

De speciaal geselecteerde soorten van de Music Collection groeien uit tot wel 80 cm hoog en ze bloeien van mei tot november. Het enige wat u hoeft te doen, is genieten van de bloemen.

Snoeien

Eigenlijk is er geen noodzaak om de hortensia te snoeien. Het is voldoende om de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Als de hortensia groeit in een warm klimaat, moet u de oude bloemen direct na de bloei verwijderen. Als uw hortensia in een koeler klimaat groeit, kunt u beter de uitgebloeide bloemen in het voorjaar verwijderen. Net voordat de hortensia weer begint uit te lopen. Verwijder alleen de uitgebloeide bloemen en laat de nieuwe knoppen zitten.

Behoud van haar blauwe kleur

Wist u dat de blauwe hortensia haar kleur deels krijgt door de samenstelling van de bodem? De bloemen worden alleen blauw als de plant in zure grond staat en als er aluminiumsulfaat of kalium aluin is toegevoegd. Als u graag de blauwe kleur elk jaar wilt behouden, moet u ook elk jaar de bodem verrijken met aluminiumsulfaat of kalium aluin in de eerste helft van september. Maar let op, zorgt u ervoor dat het sulfaat niet op de bladeren of op de bloemen wordt gestrooid. Aluminiumsulfaat of kalium aluin kunt u bij de meeste tuincentra kopen.