De kweker

De Jong Plant

Productontwikkeling, kwaliteit en sierwaarde creëren
Het kweken van kwalitatief hoogwaardige hortensia’s met een hoge sierwaarde is de specialiteit van De Jong Plant B.V. Het bedrijf bestaat al bijna 40 jaar. De broers Cor, Wil en Jos de Jong zijn de drijvende kracht achter De Jong Plant BV sinds 1978. De kwekerij is gevestigd aan Alfensvaart, waar handelsbedrijven terecht kunnen voor zowel kleine als grote orders op maat.

Productontwikkeling

De hortensia is de specialiteit van De Jong Plant BV. Kwaliteitsverbetering en de ontwikkeling van (nieuwe) soorten is net zo belangrijk als het kweken ervan. Het creëren van een beleving waardoor de consument extra gemotiveerd wordt de hortensia te kopen, is een belangrijk element in onze bedrijfsvoering. De Music Collection® is hier slechts één voorbeeld van met de Deep Purple Dance® als vlaggenschip.
Andere voorbeelden: Hydrangea macr. Black Diamonds®, Hydrangea macr. Magical® Four Seasons®, Paeonia lactiflora Fabulous Flowers® en de Paeonia Itoh Rich and Sparkling®.

Kwaliteit en milieu

De Jong Plant BV is MPS-GAP en MPS-SQ (socially qualified) gecertificeerd. Hierdoor voldoet deze hortensiakwekerij aan de hoogste eisen in de boomkwekerijsector op het gebied van veiligheid, het creëren van goede werkomstandigheden, gewasbescherming en milieu. In het jaar 1990 was De Jong Plant zelfs de eerste kwekerij die de waterstromen volledig recirculeerde. Sindsdien heeft het bedrijf haar mechanisatie, processen en haar assortiment continu vernieuwd.